Πέμπτη 2 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών“Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης”

“Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης”

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Με το σύνθημα «The Future is Where We are» η φετινή εκδήλωση, στης οποίας την έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, παρείχε στους εταίρους και τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για την ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις την επαύριον της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα τη νέα πολιτική συνοχής, τα ενωσιακά προγράμματα 2021-2027, καθώς και στα ενωσιακά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την υποστήριξη της υγειονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Κατά συνέπεια, οι βασικές θεματικές ενότητες της Εβδομάδας ήταν οι εξής:

  • Πράσινη μετάβαση
  • Εδαφική συνοχή
  • Ψηφιακή μετάβαση
  • Ενίσχυση της νεολαίας

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μαζί με αξιόλογους συναδέλφους από τον Α’ και Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμμετέχω σε μια ουσιαστική συζήτηση εδώ στις Βρυξέλλες. Παρακολουθήσαμε εξαιρετικές παρεμβάσεις και θεματικές ενότητες για τη κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, σαν αυτές που ζούμε, καθώς και για όλα τα μεγάλα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ χρήσιμες τόσο για μας που συμμετέχουμε, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που επικαιροποιεί τις πολιτικές της βάση των πληροφοριών που συλλέγει από τους εκπροσώπους των Δήμων και των Περιφερειών».



Ροη Ειδήσεων