Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΥπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση του 1ου & 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας

Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση του 1ου & 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας

Υπεγράφη, το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση που αφορά στη συντήρηση του 1ου & 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, μετά από αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου μας και καταγραφή των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Οι εργασίες που περιγράφονται στη μελέτη, αφορούν σε:

  • Ριζική αλλαγή του δικτύου σωληνώσεων της κεντρικής θέρμανσης.
  • Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων.
  • Συμπλήρωση τμημάτων υδρορροών και κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων.
  • Αντικατάσταση φωτιστικών (παλαιού τύπου φθορισμού) με νέα τεχνολογίας LED για την μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
  • Αποκατάσταση τοπικών βλαβών
  • Καθαιρέσεις επιχρισμάτων και οροφοκονιαμάτων
  • Εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί.
  • Πλήρωση οριζοντίων και κατακόρυφων αρμών διαστολής

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών  (Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός»).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μαυρογιάννης δήλωσε: «Αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία μελέτη για εργασίες συντήρησης του 1ου – 3ου γυμνασίου. Με την έγκριση της πρότασης μας χρηματοδοτείται ο Δήμος μας για εργασίες που ενδεικτικά αφορούν: Αλλαγή του δικτύου σωληνώσεων της κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED, εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών, οικοδομικές εργασίες κ.α. Οι εργασίες συντήρησης στα Σχολεία του Δήμου μας αποτελούν προτεραιότητα μας. Το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο συντήρησης Δημοτικών Κτηρίων του δήμου μας που και αυτό άμεσα θα ξεκινήσει».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα συμβάλει και στην αισθητική αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου. Αξίζει να αναφέρω, πως πέρυσι τέτοια περίοδο, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών του σχολικού συγκροτήματος. Οι ανάγκες των σχολείων είναι πολλές, αυξανόμενες και καθημερινές και από πλευράς μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρούμε και να δημιουργούμε ένα όμορφο και κυρίως, ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά».



Ροη Ειδήσεων