Τετάρτη 15 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠοιον παγκοσμίου φήμης διεθνολόγο συνάντησε ο Δούκας

Ποιον παγκοσμίου φήμης διεθνολόγο συνάντησε ο Δούκας

Μια εξόχως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου ο νεοκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων και διακεκριμένος καθηγητής Πανεπιστημίου, Χάρης Δούκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας συναντήθηκε με τον Φράνσις Φουκουγιάμα!

O κ. Φουκουγιάμα είναι ένας από τους καλύτερους πολιτικούς επιστήμονες και στοχαστές της υφηλίου και συγγραφέας ενός από τα καλύτερα βιβλία περί τις Διεθνείς Σχέσεις, του πονήματος “Το τέλος της Ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος“.

 

Ειδικότερα, οι Δούκας και Φουκουγιάμα συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις, όπως είναι η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και οι μεταναστευτικές ροές.

Επιπλέον, οι δύο ακαδημαϊκοί αντάλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματική υλοποίηση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας για τον ρόλο της τέχνης και του πολιτισμού στον ριζικό μετασχηματισμό των πόλεων, όπως και τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ο Φράνσις Φουκουγιάμα πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist.



Ροη Ειδήσεων