Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain RightΜητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα...

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ακρίβειας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς – όπως ανέφερε – «δεν θα γίνεται ανεκτή η κερδοσκοπία» κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι παράνομες πράξεις σε πανεπιστήμια δεν θα γίνουν ανεκτές τονίζοντας ότι πρέπει να διαγράφονται οι φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους επισημαίνοντας ότι «σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι «ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων» ο πρωθυπουργός επισήμανε αρχικά ότι «η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια».

Όπως τόνισε «οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» στέλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας και στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας «όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός πανεπιστημίων που θέλουν να τα μετατρέψουν σε εστίες βίας και χώρους στείρων συγκρούσεων».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε εκ νέου με αγρότες και θεσμικών φορέων του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως είπε πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαικό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που γίνονται στο ΕΣΥ «αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Βρίσκομαι συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που απολαμβάνουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να πούμε ότι χτίζουμε το νέο ΕΣΥ και αυτή είναι μια συνεχής προσπάθεια».

«Στέκομαι και πάλι στον ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς θα έχουμε σε λίγους μήνες ευρωεκλογές και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαικισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού τη θετική πλευρά της ευρώπης και το πόσο ευνοημένη είναι η χώρα μας από τους ευρωπαικούς πόρους καθώς λαμβάνουμε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Υγείας λέγοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων «και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ισότιμοι σε αυτό το θέμα», εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, η κυρία Σακελλαρόπουλου είπε πως «τπ μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση δικαιωμάτων», σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να παραβιάσουν τα δικαιωμάτων άλλων. Τέλος, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στη Σλοβακία συζήτησαν για την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη ενώ κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκε να επικρατήσουν οι δυνάμεις που οφείλουν το κοινωνικό σύνολο.



Ροη Ειδήσεων