Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΔέσποινα Βανδή: Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη λόγω ανάρτησης αφίσας του...

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη λόγω ανάρτησης αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στο χώρο της εκδήλωσης

Η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας, η οποία διοργανώθηκε από το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), επειδή αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η τραγουδίστρια ανέφερε ότι η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στο TEV, καθώς “μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης δίνοντάς της πολιτική διάσταση, κάτι που δεν είχε συμφωνηθεί.”

“Ως εκ τούτου, η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή,” πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό της προς όσους παρευρέθηκαν στη Σμύρνη. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV, μετά την άρνηση της Βανδή, στη σκηνή εμφανίστηκε η χορωδία του TEV, η οποία τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Αργότερα, ανέβηκε στη σκηνή η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και δήλωσε ότι “η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν αξίζει τον κόπο. Δώσαμε πολλές θυσίες για αυτά τα εδάφη και πιστεύουμε στην αδελφοσύνη και τη φιλία.”

Η δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι το περιστατικό θα αποτελέσει μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια και τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή πρέπει να φύγει αμέσως, ειρηνικά. Ελπίζω να μην προσπαθήσει ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας.”



Ροη Ειδήσεων