Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΗ Ελλάδα στο κλαμπ των F-35 - Δενδιας: «Αγοράζουμε το πιο σύγχρονο...

Η Ελλάδα στο κλαμπ των F-35 – Δενδιας: «Αγοράζουμε το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής (LOA) προς τις ΗΠΑ για την αγορά των F-35.

«Η Ελλάδα δημιουργεί πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις αποκτώντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο», τόνισε.

Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση των μαχητικών F-35 στις 16 Ιουλίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια 20 αεροσκαφών 5ης γενιάς, τα οποία θα ενταχθούν στην ελληνική αεροπορία το 2028, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα παραδοθούν στην Ανδραβίδα.

Το κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των F-35:

Τα F-35 είναι μαχητικά αεροσκάφη με προηγμένη τεχνολογία που τα καθιστά αόρατα από τα ραντάρ. Ο σχεδιασμός τους βασίζεται σε συνδυασμό εξελιγμένων υλικών και τεχνικών απόκρυψης.

Μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα 1.960,1 χιλιόμετρα την ώρα (1,6 Mach) και διαθέτουν τον ισχυρότερο κινητήρα μαχητικών στον κόσμο.

Το μονοκινητήριο μαχητικό 5ης γενιάς μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων περιστροφικών πεντάκαννων πυροβόλων των 25 mm, δύο πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120C/D και δύο κατευθυνόμενων βομβών GBU-32 JDAM βάρους 453,6 κιλών (1.000 λίβρες). Αυτό του επιτρέπει να εμπλέκεται τόσο σε αερομεταφερόμενους όσο και σε επίγειους στόχους.



Ροη Ειδήσεων