Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΚυβέρνηση μέσω Παύλου Μαρινάκη: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα – Επιδίωξή μας Κυπριακή...

Κυβέρνηση μέσω Παύλου Μαρινάκη: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα – Επιδίωξή μας Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνει σε ανάρτησή του πως «οποιαδήποτε απειλή προς την Κύπρο συνιστά απειλή για ολόκληρη την ΕΕ». Αναφερόμενος στην συγκινητική εκδήλωση στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και κατοχή, τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που παρευρέθηκε στην επέτειο, όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφείς τις εθνικές θέσεις: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, στόχος μας είναι η ύπαρξη μιας Κυπριακής Δημοκρατίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε ένα ενιαίο Κράτος χωρίς ξένες δυνάμεις κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις. Το γεγονός ότι συνομιλούμε με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε ή ότι υποχωρούμε. Αντιθέτως, κάθε απειλή προς την Κύπρο αποτελεί απειλή για ολόκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης και καταλήγει:

«Είναι σαφές ότι αυτές οι απόψεις εκφράζουν το σύνολο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Συνεπώς, όσοι προσπαθούν να βρουν διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, σπαταλούν τον χρόνο τους».



Ροη Ειδήσεων