Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΈκπτωτος ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εδώ, γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες»

Έκπτωτος ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εδώ, γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κρίθηκε «έκπτωτος» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με 17 ψήφους υπέρ, μία κατά και μία αποχή. Τη μόνη καταψήφιση εξέφρασε η Θοδώρα Τζάκρη. Το κείμενο της απόφασης αναφέρει ότι οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πρέπει να τηρούνται.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Κεντρική Επιτροπή, ως ανώτερο όργανο και ερμηνευτής του καταστατικού, ψήφισε την άρση εμπιστοσύνης και έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης εκπίπτει από την προεδρία, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι καταστατικές διαδικασίες για τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου.

Ο Κασσελάκης αντέδρασε με ανάρτηση, λέγοντας: «Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες… θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» και τόνισε πως η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση είναι οι απαντήσεις στην τρέχουσα κατάσταση. Αποφασίστηκε ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος θα είναι υπεύθυνος για οικονομικά και διοικητικά ζητήματα.

Η συζήτηση συνεχίζεται σχετικά με το αν ο Κασσελάκης έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα από την προεδρία ή να παραμείνει μέχρι το έκτακτο συνέδριο. Το καταστατικό ορίζει πως η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο και έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για τις κομματικές διαδικασίες.



Ροη Ειδήσεων