Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων: Πολλή κίνηση και ταλαιπωρία για τους...

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων: Πολλή κίνηση και ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου προς την Αττική κορυφώνεται, με την κίνηση στο ρεύμα εισόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Συγκεκριμένα, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες από το σημείο της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Για την καλύτερη διευκόλυνση των οδηγών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε την «μη καταβολή των διοδίων στην Αγία Τριάδα» στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 έως τα μεσάνυχτα.

Η κυκλοφορία από Λαμία προς Αθήνα προχωρά σημειωτόν λόγω των έργων ανακατασκευής γέφυρας στο 198ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού.

Στο συγκεκριμένο σημείο, η ΠΑΘΕ έχει μονοδρομηθεί, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται σε ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις. Το πλήθος των αυτοκινήτων έχει καταλάβει όλες τις λωρίδες, σχηματίζοντας ουρά που υπερβαίνει τα 10 χιλιόμετρα.

Κάποιοι οδηγοί επιλέγουν εναλλακτικούς δρόμους, όμως και εκεί η κυκλοφορία είναι δύσκολη, καθώς για περίπου «20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου» τα οχήματα κινούνται σε μία λωρίδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπου η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου γίνεται με χαμηλές ταχύτητες. Στα διόδια των Νέων Μαλγάρων έχουν σχηματιστεί ουρές που ξεπερνούν τα «3 χιλιόμετρα», με καθυστερήσεις από 30 έως 45 λεπτά λόγω έργων στη γέφυρα του Αξιού, όπου οι τρεις λωρίδες μειώνονται σε μία.

Για κάθε ενδεχόμενο, στον χώρο βρίσκονται κλιμάκια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η επιστροφή από τη Χαλκιδική (εθνική οδός Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης) και από την Καβάλα (Εγνατία Οδός) διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Για άμεση ενημέρωση για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής, τις καθυστερήσεις και τα σημεία συμφόρησης, δείτε τον διαδραστικό χάρτη με την κίνηση τώρα στους δρόμους της Αττικής.



Ροη Ειδήσεων