Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain CenterΜητσοτάκης στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει...

Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει σημαία το κράτος δικαίου

Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι με αφορμή τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει ένα νέο σήμα του κόμματος, το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Αναφέρθηκε ακόμη τις αυξήσεις στους μισθούς, στη μείωση της ανεργίας καθώς και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα».

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες είναι οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ. για τη δημόσια υγεία» τόνισε και πρόσθεσε στην πολιτική για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος.

Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το αν θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δεύτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της.



Ροη Ειδήσεων