Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain CenterΤο μήνυμα Μητσοτάκη στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και η σκέψη για διαγραφή...

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και η σκέψη για διαγραφή των μπαχαλάκηδων φοιτητών

Την τάξη και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια έχει αποφασίσει να βάλει η κυβέρνηση, γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μέχρι και την οριστική διαγραφή των φοιτητών εκείνων που προβαίνουν συνεχώς σε έκνομες πράξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέμεινε στο ότι πρέπει να υπάρχουν οριζόντιες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η ανομία στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας: «Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Συγκεκριμένα, ο νόμος 4957 / 2022 προβλέπει μέχρι και οριστική διαγραφή για «την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας των Α.Ε.Ι., συμπεριλαμβανόμενης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του όσο και της λειτουργίας των μονομελών και συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών του, καθώς και της χρήσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του».

Πάντως, η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τους φοιτητές προβληματίζει το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας – ειδικά ενόψει ευρωεκλογών – όμως αναμφίβολα το δόγμα «νόμος και τάξη» συσπειρώνει το συντηρητικό ακροατήριο της Ν.Δ.

ο θέμα της ασφάλειας αποτελεί ένα από τα σημεία – κλειδιά στις εκλογικές αναμετρήσεις και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη στο θέμα αυτό, και σε σχέση με τα πανεπιστήμια, να μην κάνει πίσω.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις τόσο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όσο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη «ήταν μονόδρομος», δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι πως στο θέμα της ανομίας στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του νόμου.



Ροη Ειδήσεων