Κυριακή 19 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΠροεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακά μπροστά ο Μπάιντεν επί του Τραμπ σε δημοσκόπηση...

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακά μπροστά ο Μπάιντεν επί του Τραμπ σε δημοσκόπηση της Ipsos – Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δείχνει να προηγείται οριακά επί του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters αναφέρει ότι, το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είπε πως θα ψήφιζε τον Τζο Μπάιντεν εάν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονταν χθες (σ.σ. 30.04.2024), έναντι του 39% που θα ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται μειωμένο από το προβάδισμα τεσσάρων μονάδων που είχε ο Μπάιντεν σε προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε από τις 4 έως τις 8 Απριλίου. Είναι πολύ οριακά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος ±3% για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, με πολλούς Αμερικανούς να παραμένουν αναποφάσιστοι έξι μήνες προτού ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι:

  • Το 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είπε πως δεν έχει ακόμη επιλέξει ποιον θα ψηφίσει, τείνει να επιλέξει τρίτο, ή μπορεί να μην ψηφίσει καν.
  • Το 8% θα ψήφιζε τον Ρόμπερτ Κένεντι τον νεότερο, έναν αντιεμβολιαστή που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

ο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, διευκολύνει οι εκλογές γενικά να κρίνονται σε συγκεκριμένες διεκδικούμενες πολιτείες που επιλέγουν το εκλεκτορικό σώμα.



Ροη Ειδήσεων