Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΑνακτήθηκαν έξι όμηροι νεκροί από τη Γάζα - 23χρονος Αμερικανός ανάμεσά τους

Ανακτήθηκαν έξι όμηροι νεκροί από τη Γάζα – 23χρονος Αμερικανός ανάμεσά τους

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου κατά την ευρείας κλίμακας επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, από μια σήραγγα στη Γάζα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι νεκροί που εντοπίστηκαν στη Γάζα είναι οι Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν τα πτώματα των έξι ομήρων, συμπεριλαμβανομένου του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα. Εξέφρασε την οργή και τη θλίψη του, υποσχόμενος ότι οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Επίσης, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, λέγοντας ότι ήταν ένας από τους αθώους που δέχθηκαν επίθεση ενώ συμμετείχαν σε μουσικό φεστιβάλ ειρήνης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Εξήρε την προσπάθειά του να βοηθήσει άλλους κατά την επίθεση, παρά το γεγονός ότι έχασε το χέρι του, και εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του.

Αναφερόμενος στους γονείς του Χερς, τον Τζον και τη Ρέιτσελ, ο Μπάιντεν εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αφοσίωσή τους στον γιο τους και στους υπόλοιπους ομήρους, και συμμερίστηκε το πένθος τους. Τόνισε ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να επιστρέψει ο Χερς ασφαλής, εκφράζοντας τη συντριβή του για την τραγική κατάληξη.

Στις 7 Οκτωβρίου, κατά την επίθεση της Χαμάς, 251 άνθρωποι απήχθησαν από το Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.



Ροη Ειδήσεων