Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΕκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ορίζει το καταστατικό του Κινήματος - Τι δήλωσε ο...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ορίζει το καταστατικό του Κινήματος – Τι δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του άρθρου 36 για τα ασυμβίβαστα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου.

Τι λέει αυτή η παράγραφος;

Ότι, «όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα».
Όταν ο κ. Δούκας ανακοίνωνε στην Κεντρική Επιτροπή, τον Ιούνιο, την υποψηφιότητά του, στην αίθουσα ήταν και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι αλλά και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, του οργάνου-θεματοφύλακα του καταστατικού. Δεν θα έπρεπε να πάρει το λόγο κάποιο μέλος και να αναφερθεί στο καταστατικό;Τις επόμενες μέρες άνοιξε μια τέτοια συζήτηση αλλά άπαντες θεώρησαν ότι έκλεισε με την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομόφωνη απόφαση-εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ.

Ποιες είναι οι θέσεις του Παύλου Γερουλάνου:

Ο Παύλος Γερουλάνος, με δήλωσή του, ζήτησε από την αρμόδια κομματική Επιτροπή που έχει την ευθύνη για την προεδρική εκλογή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) να αποφανθεί αν υπάρχουν ζητήματα από το Καταστατικό σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής της ηγεσίας.

Αφορμή, σενάρια για ασυμβίβαστες υποψηφιότητες και τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου που θα αποφασίσει σχετικά.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι συντεταγμένο κόμμα. Υπάρχουν όργανα που πρέπει να λειτουργούν. Για αυτό εκλέγονται. Περιμένουμε λοιπόν από την ΕΔΕΚΑΠ να αποφανθεί αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα Καταστατικού. Αυτό επιτάσσει η θεσμική και καταστατική σοβαρότητα. Δεν έχει νόημα να τοποθετούμαστε επί σεναρίων, υποθέσεων. Ο κόσμος κοιτάει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να ασχολούμαστε με αυτά που τον καίνε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι το πώς λειτουργούμε ως κόμμα σήμερα δείχνει πώς θα λειτουργούμε αύριο ως κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Παύλος Γερουλάνος.



Ροη Ειδήσεων