Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΛατινοπούλου: «Η Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε κεντροαριστερό κόμμα, είναι σοσιαλιστής ο...

Λατινοπούλου: «Η Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε κεντροαριστερό κόμμα, είναι σοσιαλιστής ο Μητσοτάκης»

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» και ευρωβουλευτής, μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, όπου εξέφρασε τις απόψεις της για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και αποκάλυψε την επιλογή της για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Λατινοπούλου υποστήριξε ότι η επιλογή του προσώπου πρέπει να αφορά κάποιον με «ειδικό πολιτικό βάρος», προτείνοντας τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή ή Αντώνη Σαμαρά.

Σχολιάζοντας την παρούσα πολιτική κατάσταση, ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε κεντροαριστερό κόμμα, είναι σοσιαλιστής ο Μητσοτάκης». Τόνισε επίσης πως το κόμμα της, η «Φωνή Λογικής», δεν θα συνεργαστεί με κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. «Δεν θα συνεργαστούμε με κανένα κόμμα», είπε κατηγορηματικά, αναφερόμενη στην αυτόνομη πορεία της παράταξής της.

Ειδικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και τις ρυθμίσεις για τα σχολεία, η Λατινοπούλου εξέφρασε τον σκεπτικισμό της, αναφέροντας πως «δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν». Επιπλέον, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κύριος Μητσοτάκης ψηφίστηκε γιατί άλλα είπε και άλλα έκανε. Είναι εξαπάτηση του εκλογικού σώματος».

Τέλος, αναφερόμενη στην Προεδρία της κας Σακελλαροπούλου, την χαρακτήρισε «αποτυχημένο πείραμα» και τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό. Για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε πως χρειάζεται ένα άτομο με ειδικό πολιτικό βάρος, προτείνοντας συγκεκριμένα τους Αντώνη Σαμαρά ή Κώστα Καραμανλή για τη θέση αυτή.



Ροη Ειδήσεων