Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗΠΑ: Κατάρρευση γέφυρας με τουλάχιστον 7 νεκρούς

ΗΠΑ: Κατάρρευση γέφυρας με τουλάχιστον 7 νεκρούς

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο, όταν κατέρρευσε μια στενή γέφυρα για πεζούς σε προκυμαία όπου είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να γιορτάσει, στο νησί Σαπέλο, στην πολιτεία Τζόρτζια (νοτιοανατολικά), σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

«Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έπεσαν στο νερό» όταν κατέρρευσε η γέφυρα, και «μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θυμάτων είναι επτά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», ανέφεραν οι πολιτειακές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

«Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας των Γκάλα Γκίτσι μετατράπηκε σε τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του από τον Λευκό Οίκο.

Εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη» του προς τα σωστικά συνεργεία, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του θα παραμείνει σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και είναι έτοιμη να τους παράσχει «οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω X, υπογραμμίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία παραμένουν στον τόπο του δυστυχήματος.

Η έρευνα συνεχίζεται, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Οι πρόγονοι των Γκάλα Γκίτσι, ζώντας σε απομονωμένα νησιά και υγροτόπους κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού, αξιοποιούσαν τους φυσικούς πόρους της γης και της θάλασσας. Δημιούργησαν τον δικό τους πολιτισμό, βασισμένο στις ρίζες τους, καθώς και τη δική τους κρεολική γλώσσα.



Ροη Ειδήσεων