Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024


ΑρχικήMain CenterΚυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα - Σκύβω το κεφάλι...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα – Σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη

Για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αλλά και τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και το εάν θα δοθεί τελικά έκτακτο επίδομα Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν υπόλογη την κυβέρνηση ως προ το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη και στα όσα ακούγονται περί συγκάλυψης, ανέφερε πως η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα και θα έχει τον τελικό λόγο. Συμπλήρωσε επίσης, ότι ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Πρόσθεσε πως «τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων».

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω όλη την αλήθεια» για τα Τέμπη, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα είναι όσο ασφαλής θα μπορούσε να είναι με τις διαχρονικές παθογένειες.

Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια για την καταβολή του επιδόματος Πάσχα, καθώς όπως σημείωσε, δεν θα δοθεί διότι είναι δύσκολο λόγω των δημοσιονομικών περιθωρίων. Συμπλήρωσε πως «θα ήταν πολύ εύκολο να πω “εκλογές έρχονται, δώσε κάτι” αλλά δεν θα το κάνω».

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε πως θα είναι πάνω από 800 ευρώ, θα μπει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο, ενώ θα συμπαρασύρει τα σχετικά επιδόματα αλλά και τις τριετίες.



Ροη Ειδήσεων